Skoči na vsebino

GOSPODARSTVO

Potem ko je Slovenija dosegla večino zastavljenih ciljev v smislu mednarodnega uveljavljanja in članstva v različnih oblikah mednarodnih združenj in navez, se je glavna usmeritev Vlade RS in v tem kontekstu tudi Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu osredotočila na uveljavljanje interesov slovenskega gospodarstva v tujini. USZS daje pri tem poseben poudarek gospodarskemu sodelovanju med Slovenijo in sosednjimi državami, kjer živi slovenska narodnostna manjšina. Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu lahko na tem področju predvsem povezuje ter opozarja pristojne državne in druge inštitucije na morebitne ovire pri tovrstnem povezovanju.

 

V tem smislu je zasnovana tudi rubrika »Gospodarstvo« na spletni strani Urada. V njej boste našli novice, aktualne projekte čezmejnega sodelovanja, razpise in številne koristne povezave do gospodarskih subjektov v Sloveniji. Povezave vas bodo seznanile z možnostmi za konkretno gospodarsko sodelovanje, hkrati pa tudi povezale s slovenskimi poslovnimi predstavništvi in združenji po svetu.

 

Dejavnost Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu na tem področju in usmeritve bodo v prihodnje odvisna tudi od vaših želja in predlogov. Če imate torej vi ali vaše društvo, poslovni klub, podjetje napoved dogodka ali novico, ki bi jo želeli deliti z nami in (spletnim) svetom, jo posredujte na elektronski naslov zvone.zigon(at)gov.si.

 

Priporočamo se tudi za predloge glede delovanja tega specifičnega polja gospodarskega sodelovanja s Slovenci zunaj meja Republike Slovenije.

 

 

Veselimo se sodelovanja z vami!