Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

TRISTRANSKO POSLOVNO SREČANJE V CELOVCU

Državni sekretar na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu Matjaž Longar se je v petek, 13. aprila 2012, udeležil tristranskega poslovnega srečanja v Tischlerjevi dvorani v Celovcu. Soorganizatorja poslovnega dogodka sta bila Slovenska gospodarska zveza iz Celovca in Slovensko deželno gospodarsko združenje iz Gorice.

 

Glavni namen srečanja, ki se ga je udeležilo več kot 40 podjetnikov, je bil predvsem iskanje možnosti za bolj poglobljeno sodelovanje med podjetniki iz avstrijske Koroške, Goriške pokrajine in Slovenije.

 

Dogodek je bil organiziran kot ena izmed aktivnosti, ki se bodo v letu 2012 izvajale v skladu zletnim vsebinskim in terminskim načrtom izvajanja Strategije Vlade Republike Slovenije o sodelovanju med Slovenijo in avtohtono slovensko narodno skupnostjo v sosednjih državah na področju gospodarstva do leta 2020, ki je bila sprejeta maja 2011. Namen strategije je usklajen, sinergijski in strateški pristop vseh pomembnejših gospodarskih dejavnikov iz Republike Slovenije in sosednjih držav v katerih živijo pripadniki avtohtone slovenske narodne skupnosti. Za izvajanje strategije je pri Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu imenovano posebno delovno telo za spremljanje strategije, ki ga delo vodi in usklajuje urad.