Skoči na vsebino

MLADI

Razpis za raziskovalne štipendije ASEF

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF (https://www.asef.net) je objavila razpis za raziskovalne štipendije na več kot 30 odličnih univerzah v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, Avstraliji in Novi Zelandiji ter na raziskovalnih institucijah v Sloveniji. Možne so prijave za področja fizike, biologije, medicine, strojništva, elektrotehnike, računalništva, matematike, ekonomije, okoljskih znanosti, glasbe, prava, lingvistike, politologije in humanistike.

 

Razpisana sta dva štipendijska programa: Global ASEF Fellowships (http://www.asef.net/visiting-usa), ki je namenjen raziskovalnim obiskom na institucijah izven Slovenije, in ASEF Fellowships to Slovenia (https://www.asef.net/visiting-slovenia), ki je namenjen raziskovalnim obiskom institucij v Sloveniji.

 

Rok za oddajo prijav je 15.2.2019 za Global ASEF Fellowships oziroma 1.3.2019 za ASEF Fellowships to Slovenia. Morebitna vprašanja pošljite na info@asef.net.

 

Fundacija ASEF štipendira slovenske študente in študente slovenskih korenin za 10-tedenske poletne raziskovalne obiske na vrhunskih univerzah in raziskovalnih institucijah po svetu in v Sloveniji. Štipendijski program ASEF krepi sodelovanje in kroženje znanja med Slovenijo in preostalim svetom. ASEF nadarjenim študentom omogoča, da se osredotočijo na raziskovanje in razvijejo svoje potenciale v največji možni meri.

 

Vabljeni k prijavi!

Spoštovani,

 

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu daje posebno pozornost mladim Slovencem v zamejstvu in po svetu. V ta namen je pripravil Akcijski načrt sodelovanja in podpore mladim Slovencem v zamejstvu in po svetu, ki podrobneje določa konkretne naloge, njihove izvajalce, pričakovane rezultate, terminske okvire in druge pogoje za sodelovanje z mladimi pripadniki slovenske skupnosti zunaj Republike Slovenije.

 

Na spletni strani Urada smo oblikovali posebno rubriko »Mladi«, kjer želimo vzpostaviti povezave z združenji mladih Slovencev v zamejstvu in po svetu, mladinskimi organizacijami v Sloveniji, forumi mladih in drugimi spletnimi povezavami mladih Slovencev zunaj Slovenije. Namen je pospešiti medsebojno sodelovanje in izkoristiti možnosti za sodelovanje v konkretnih skupnih projektih, sofinanciranih s finančnimi sredstvi Slovenije in Evropske unije. 

 

Rubrika »Mladi« je priložnost za oglaševanje projektov, ki so namenjeni mladim, da bi postali učinkovitejši in prepoznavnejši. Prav tako bodo na njej informacije o študiju v Sloveniji, izmenjavah, praksi, pouku slovenskega jezika, poletnih šolah, bivanju ter o drugih dogodkih, zanimivih za mlade Slovence zunaj Slovenije.

 

 Vabimo vas, da aktivno sodelujete pri oblikovanju našega portala. Veseli bomo, če nas boste obveščali o svojih dejavnostih z novičkami v slovenskem ali angleškem jeziku, ki jih bomo objavili na portalu ter nam pošiljali druge predloge, ki jih želite objaviti.