Skoči na vsebino

MLADI

Spoštovani,

 

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu daje posebno pozornost mladim Slovencem v zamejstvu in po svetu. V ta namen je pripravil Akcijski načrt sodelovanja in podpore mladim Slovencem v zamejstvu in po svetu, ki podrobneje določa konkretne naloge, njihove izvajalce, pričakovane rezultate, terminske okvire in druge pogoje za sodelovanje z mladimi pripadniki slovenske skupnosti zunaj Republike Slovenije.

 

Na spletni strani Urada smo oblikovali posebno rubriko »Mladi«, kjer želimo vzpostaviti povezave z združenji mladih Slovencev v zamejstvu in po svetu, mladinskimi organizacijami v Sloveniji, forumi mladih in drugimi spletnimi povezavami mladih Slovencev zunaj Slovenije. Namen je pospešiti medsebojno sodelovanje in izkoristiti možnosti za sodelovanje v konkretnih skupnih projektih, sofinanciranih s finančnimi sredstvi Slovenije in Evropske unije. 

 

Rubrika »Mladi« je priložnost za oglaševanje projektov, ki so namenjeni mladim, da bi postali učinkovitejši in prepoznavnejši. Prav tako bodo na njej informacije o študiju v Sloveniji, izmenjavah, praksi, pouku slovenskega jezika, poletnih šolah, bivanju ter o drugih dogodkih, zanimivih za mlade Slovence zunaj Slovenije.

 

 Vabimo vas, da aktivno sodelujete pri oblikovanju našega portala. Veseli bomo, če nas boste obveščali o svojih dejavnostih z novičkami v slovenskem ali angleškem jeziku, ki jih bomo objavili na portalu ter nam pošiljali druge predloge, ki jih želite objaviti.