Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

MLADI

Razpis za raziskovalne štipendije ASEF

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF (https://www.asef.net) je objavila razpis za raziskovalne štipendije na več kot 30 odličnih univerzah v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, Avstraliji in Novi Zelandiji ter na raziskovalnih institucijah v Sloveniji. Možne so prijave za področja fizike, biologije, medicine, strojništva, elektrotehnike, računalništva, matematike, ekonomije, okoljskih znanosti, glasbe, prava, lingvistike, politologije in humanistike.

 

Razpisana sta dva štipendijska programa: Global ASEF Fellowships (http://www.asef.net/visiting-usa), ki je namenjen raziskovalnim obiskom na institucijah izven Slovenije, in ASEF Fellowships to Slovenia (https://www.asef.net/visiting-slovenia), ki je namenjen raziskovalnim obiskom institucij v Sloveniji.

 

Rok za oddajo prijav je 15.2.2019 za Global ASEF Fellowships oziroma 1.3.2019 za ASEF Fellowships to Slovenia. Morebitna vprašanja pošljite na info@asef.net.

 

Fundacija ASEF štipendira slovenske študente in študente slovenskih korenin za 10-tedenske poletne raziskovalne obiske na vrhunskih univerzah in raziskovalnih institucijah po svetu in v Sloveniji. Štipendijski program ASEF krepi sodelovanje in kroženje znanja med Slovenijo in preostalim svetom. ASEF nadarjenim študentom omogoča, da se osredotočijo na raziskovanje in razvijejo svoje potenciale v največji možni meri.

 

Vabljeni k prijavi!

Spoštovani,

 

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu daje posebno pozornost mladim Slovencem v zamejstvu in po svetu. V ta namen je pripravil Akcijski načrt sodelovanja in podpore mladim Slovencem v zamejstvu in po svetu, ki podrobneje določa konkretne naloge, njihove izvajalce, pričakovane rezultate, terminske okvire in druge pogoje za sodelovanje z mladimi pripadniki slovenske skupnosti zunaj Republike Slovenije.

 

Na spletni strani Urada smo oblikovali posebno rubriko »Mladi«, kjer želimo vzpostaviti povezave z združenji mladih Slovencev v zamejstvu in po svetu, mladinskimi organizacijami v Sloveniji, forumi mladih in drugimi spletnimi povezavami mladih Slovencev zunaj Slovenije. Namen je pospešiti medsebojno sodelovanje in izkoristiti možnosti za sodelovanje v konkretnih skupnih projektih, sofinanciranih s finančnimi sredstvi Slovenije in Evropske unije. 

 

Rubrika »Mladi« je priložnost za oglaševanje projektov, ki so namenjeni mladim, da bi postali učinkovitejši in prepoznavnejši. Prav tako bodo na njej informacije o študiju v Sloveniji, izmenjavah, praksi, pouku slovenskega jezika, poletnih šolah, bivanju ter o drugih dogodkih, zanimivih za mlade Slovence zunaj Slovenije.

 

 Vabimo vas, da aktivno sodelujete pri oblikovanju našega portala. Veseli bomo, če nas boste obveščali o svojih dejavnostih z novičkami v slovenskem ali angleškem jeziku, ki jih bomo objavili na portalu ter nam pošiljali druge predloge, ki jih želite objaviti.