Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

RAZPISI

Razpis za dodelitev štipendij za študij v Republiki Sloveniji za Slovence v zamejstvu in Slovence po svetu za študijsko leto 2019/2020

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je danes 14.8.2019 na svoji spletni strani http://www.sklad-kadri.si/si/razpisi-in-objave/aktualni-razpisi/  objavil razpis za dodelitev štipendij za študij v Republiki Sloveniji za Slovence v zamejstvu in Slovence po svetu za študijsko leto 2019/2020. Rok prijave je do vključno 30. 9. 2019.

Javni razpis za izbiro raziskovalnih projektov Ciljnega raziskovalnega programa »CRP 2019

Javni razpis za izbiro raziskovalnih projektov Ciljnega raziskovalnega programa »CRP 2019« v letu 2019, je objavljen na spletni strani Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije. Spletna povezava: http://www.arrs.si/sl/progproj/crp/razpisi/19/razp-crp-19.asp).

 

Med razpisanimi temami sta tudi vsaj dve, ki se tičeta slovenske identitete zunaj meja Slovenije, in sicer

 

1.4.1.: (izseljenstvo): Oblikovanje znanstvenih besedil na temo delovanja slovenske antropologinje dr. Branislave Sušnik v Paragvaju ob obhajanju 100-letnice njenega rojstva – vključno s primerjalnimi deskripcijami in analizami vloge drugih znanstvenikov in raziskovalcev slovenskega rodu v Južni Ameriki.

 

1.4.2.: (zamejstvo): Raziskava preteklosti in trenutnega stanja znotraj slovenske narodne skupnosti na območjih hrvaških občin Novigrad, Brtonigla, Umag, Buje, Grožnjan, Oprtalj, Buzet, Lanišče, Lupoglav (Istrska županija) ter Matulji, Kastav, Viškovo, Klana (Primorsko-Goranska županija) - z etnološkega, zgodovinskega, lingvističnega in sociološkega vidika. 

 

 

Spirit Slovenija objavlja javni razpis, za sofinanciranje slovenskih poslovnih klubov

Javna agencija Spirit Slovenija objavlja javni razpis za sofinanciranje izvajanja dejavnosti slovenskih poslovnih klubov v tujini v letu 2019.

Več o razpisu si lahko preberet na povezavi: https://www.spiritslovenia.si/razpisi/2019-02-22-Javni-razpis-za-sofinanciranje-izvajanja-dejavnosti-slovenskih-poslovnih-klubov-v-tujini-v-letu-2019

 

 

VABILO V PIŠECE: „MOJA HIŠA JE TVOJ DOM“ Vabilo slovenskim skupinam oz. družinam, ki živite izven domovine, za bivanje v Pleteršnikovi zidanici, ki je v osrednjem delu tudi kulturni spomenik.

VABILO V PIŠECE ZA MLADE – ¨OD MAKSA DO FAKSA¨ Letos bo že drugič organizirano bivanje mladih Slovencev, ki živite izven domovine in že študirate v Sloveniji, ali se boste vpisali, ali pa vas zanima nadaljevanje študija (več glej v priponki).

Razpis za raziskovalne štipendije ASEF

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF (https://www.asef.net) je objavila razpis za raziskovalne štipendije na več kot 30 odličnih univerzah v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, Avstraliji in Novi Zelandiji ter na raziskovalnih institucijah v Sloveniji. Možne so prijave za področja fizike, biologije, medicine, strojništva, elektrotehnike, računalništva, matematike, ekonomije, okoljskih znanosti, glasbe, prava, lingvistike, politologije in humanistike.

 

Razpisana sta dva štipendijska programa: Global ASEF Fellowships (http://www.asef.net/visiting-usa), ki je namenjen raziskovalnim obiskom na institucijah izven Slovenije, in ASEF Fellowships to Slovenia (https://www.asef.net/visiting-slovenia), ki je namenjen raziskovalnim obiskom institucij v Sloveniji.

 

Rok za oddajo prijav je 15.2.2019 za Global ASEF Fellowships oziroma 1.3.2019 za ASEF Fellowships to Slovenia. Morebitna vprašanja pošljite na info@asef.net.

 

Fundacija ASEF štipendira slovenske študente in študente slovenskih korenin za 10-tedenske poletne raziskovalne obiske na vrhunskih univerzah in raziskovalnih institucijah po svetu in v Sloveniji. Štipendijski program ASEF krepi sodelovanje in kroženje znanja med Slovenijo in preostalim svetom. ASEF nadarjenim študentom omogoča, da se osredotočijo na raziskovanje in razvijejo svoje potenciale v največji možni meri.

 

Vabljeni k prijavi!