Skoči na vsebino

RAZPISI

Spirit Slovenija objavlja javni razpis, za sofinanciranje slovenskih poslovnih klubov

Javna agencija Spirit Slovenija objavlja javni razpis za sofinanciranje izvajanja dejavnosti slovenskih poslovnih klubov v tujini v letu 2019.

Več o razpisu si lahko preberet na povezavi: https://www.spiritslovenia.si/razpisi/2019-02-22-Javni-razpis-za-sofinanciranje-izvajanja-dejavnosti-slovenskih-poslovnih-klubov-v-tujini-v-letu-2019

 

 

VABILO V PIŠECE: „MOJA HIŠA JE TVOJ DOM“ Vabilo slovenskim skupinam oz. družinam, ki živite izven domovine, za bivanje v Pleteršnikovi zidanici, ki je v osrednjem delu tudi kulturni spomenik.

VABILO V PIŠECE ZA MLADE – ¨OD MAKSA DO FAKSA¨ Letos bo že drugič organizirano bivanje mladih Slovencev, ki živite izven domovine in že študirate v Sloveniji, ali se boste vpisali, ali pa vas zanima nadaljevanje študija (več glej v priponki).

Razpis za raziskovalne štipendije ASEF

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF (https://www.asef.net) je objavila razpis za raziskovalne štipendije na več kot 30 odličnih univerzah v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, Avstraliji in Novi Zelandiji ter na raziskovalnih institucijah v Sloveniji. Možne so prijave za področja fizike, biologije, medicine, strojništva, elektrotehnike, računalništva, matematike, ekonomije, okoljskih znanosti, glasbe, prava, lingvistike, politologije in humanistike.

 

Razpisana sta dva štipendijska programa: Global ASEF Fellowships (http://www.asef.net/visiting-usa), ki je namenjen raziskovalnim obiskom na institucijah izven Slovenije, in ASEF Fellowships to Slovenia (https://www.asef.net/visiting-slovenia), ki je namenjen raziskovalnim obiskom institucij v Sloveniji.

 

Rok za oddajo prijav je 15.2.2019 za Global ASEF Fellowships oziroma 1.3.2019 za ASEF Fellowships to Slovenia. Morebitna vprašanja pošljite na info@asef.net.

 

Fundacija ASEF štipendira slovenske študente in študente slovenskih korenin za 10-tedenske poletne raziskovalne obiske na vrhunskih univerzah in raziskovalnih institucijah po svetu in v Sloveniji. Štipendijski program ASEF krepi sodelovanje in kroženje znanja med Slovenijo in preostalim svetom. ASEF nadarjenim študentom omogoča, da se osredotočijo na raziskovanje in razvijejo svoje potenciale v največji možni meri.

 

Vabljeni k prijavi!